– predsjednica ocjenjivačkog suda –

Ivančica
Kalanj

Ivančica Kalanj (1947.), studirala je na ljubljanskoj Muzičkoj akademiji u razredu prof. Leona Pfeifera, te na odjelu zagrebačke Muzičke akademije u Dubrovniku u razredu prof. Zdravka Cobenzla, gdje je i diplomirala.

Od svoje petnaeste godine violinistica je u Dubrovačkom simfonijskom orkestru, odlaskom u Sloveniju postaje članica Simfonijskog orkestra Radiotelevizije Slovenija. 1985. god. posvećuje se pedagoškom radu na Glazbenoj školi “Vič-Rudnik” u Ljubljani, a od 1996. nastavlja svoj rad na Glazbenoj školi “Luka Sorkočević” u Dubrovniku.

Pročelnica je Gudačkog odjela škole, mentor-savjetnik mladim pedagozima na stručnim ispitima i voditeljica stručnih vijeća svoje regije.

Kroz dvadesetogodišnji pedagoški rad njeni su učenici osvojili osamdeset četiri nagrade na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, sudjelovali na brojnim koncertima, seminarima i pohađali violinske radionice, ostvarujući zapažene rezultate popraćene visokim ocjenama struke i publike.

Članica je mnogih ocjenivačkih sudova na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Dobitnica je Godišnje nagrade Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga Republike Hrvatske.