POREČ FEST
10. međunarodno gitarističko i violinističko natjecanje
O NATJECANJU

Umjetnička škola već 10. godinu zaredom organizira međunarodno gitarističko i violinističko natjecanje „Poreč Fest“ te se ponosi kvalitetom natjecanja što potvrđuju mnogobrojni sudionici iz raznih škola diljem Hrvatske i inozemstva koji se iz godine u godinu vraćaju. Škola sa svojom dugogodišnjom tradicijom djelovanja od 1974. godine promiče glazbeno obrazovanje, razvoj umjetničkog djelovanja mladih nadarenih glazbenika, međunarodnu kulturnu suradnju i razmjenu iskustava.

Od 2015. godine pored gitarističkog natjecanja organizira se i violinističko natjecanje kao dio sveukupne manifestacije i susreta glazbenika u Poreču.

Natjecanje se ove godine odvija se u disciplini solo gitare u 6 kategorija (prošle godine uvedena je kategorija „no age limit“ odnosno bez dobnog ograničenja u kojoj su se gitaristi natječu u dvije etape), u disciplini solo violine u 6 kategorija i u disciplini komornih sastava u 3 kategorije.
Natjecanje se do sada odvijalo u Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč, Kazalištu Pučkog otvorenog učilišta Poreč, a ove godine dio natjecanja održat će se i u Istarskoj sabornici.

Pored samog natjecanja organiziraju se i koncerti poznatih svjetskih glazbenika koji su i članovi respektabilnog međunarodnog ocjenjivačkog suda te Završni koncert pobjednika natjecanja.

Uz užitak u glazbi i prekrasnim trenucima koje nam pružaju darovita djeca, mladež i profesionalni glazbenici, velika je nagrada vidjeti njihove osmijehe, sreću i ozarena lica nakon osvojenih nagrada i završnog koncerta. Iz godine u godinu ovo natjecanje raste, širi se, podiže se nivo i kvaliteta, natjecanje prerasta u pravi festival koji oživljava cijeli grad i regiju u periodu predsezone, obogaćuje kulturni život te postaje prepoznatljiv po gostoljubivosti, ljubaznosti i pristupačnosti organizatora natjecanja.
Vjerujemo da će i ovogodišnje natjecanje biti uspješno te nova prilika za razmjenu iskustava, suradnju, napredovanje i promociju.
Zahvaljujemo svim školama i akademijama koje su proteklih godina sudjelovale na našem natjecanju te pozivamo sve na jubilarno 10. po redu natjecanje „Poreč Fest“ 2019.!