– članica ocjenjivačkog suda –

Evgenia
Epshtein

Evgenia Epshtein se rodila u Sverdlovsku (sada Jekatarinburg) u Rusiji. Violinu je počela svirati sa 6 godina; završila je srednju školu za nadarene učenike kod Vladimira Milshteina. Evgenija je 1990. emigrirala u Izrael. U Izraelu je studirala kod Arthura Zissermana, Yati Klessa i Irene Svetlove na Glazbenoj akadermiji u Tel Avivu, a na Kraljevskoj Akademiji u Rotterdamu kod Benziona Shamira; tu je obranila i svoj magisterij. Za vrijeme studiranja na Akademiji osvojila je nekoliko nagrada na natjecanjima za violinu i komornu glazbu, a sudjelovala je i na masterclassu kod Isaaca Sterna, Henrya Mayera i Zakhara Brona.

Kao suosnivačica Gudačkog kvarteta “Aviv” Evgenia Epshtein je pobjednica Trećeg međunarodnog natjecanja komorne glazbe u Melbourneu (1999. Grand Prix i četiri posebne nagrade), Natjecanja gudačkih kvarteta u Bordeau (2003.), Charles Hennen natjecanja komorne glazbe (1999. Nizozemska). Ostale vrhunske nagrade: “Schubert i Modernity” natjecanje (2003. Gratz Austrija, druga nagrada i posebna ‘Schubert nagrada’) te Praško natjecanje gudačkih kvarteta (1998. druga nagrada). Ministarstva kulture Njemačke (1999.) i Izraela (2000.) proglasila su Aviv za najbolji mladi ansambl čiji je Evgenia Epshtein član.

Kao solistica svirala je sa Recosil sinfonieta Vienna, Bukureštanskim filharmonijskim simfonijskim orkestrom, Zadarskim komornim orkestrom i Splitskim simfonijskim orkestrom. Također je svira i sa nekoliko Izraelskih orkestara: Ashdod simfonijskim orkestrom, Ashkelon komornim orkestrom; Telaviv solistima, Ramat gan simfonijskim orkestrom.

Recitali na svim važnim događnjima u Izraelu, kao i u radijskim emisijama. Nastupala je i u Stockholmu, Parizu, Torontu, Ottawi, Guadalajari, Lagosu, Beču, Zagrebu, Varaždinu, Splitu, Kopru, Pragu i Londonu.

Evgenia je docentica na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a profesorica violine od 2012.

Evgenia Epshtein je predavala kao asistentica violine profesora Benziona Shamira na Rotterdamskoj kraljevskoj akademiji. Držala je masterclass na Sveučilištu u Los Angelesu u južnoj Kaliforniji, u Školi za glazbeno nadarene u Sat Lake Cityju (2010.) na Glavnom meksičkom sveučilištu za umjetnost (2009.), u Guadalajari i na Muzičkoj akademiji u Lagosu i u Portugalu. Evgenia je 2008, 2009, i 2012. bila pozvana kao učitelj komorne glazbe na Bečku glazbenu akademiju Hayden.

2009. Evgenia je pozvana da bude član žirija Četvrtog međunarodnog natjecanja na Bečkoj glazbenoj akademiji Hayden. Tokom ljeta 2011. Evgenia predaje na Međunarodnoj ljetnoj upbeat školi u Hrvatskoj, na ISA međunarodnoj ljetnoj akademiji u Austriji te Master de Pontlevoy u Francuskoj. U Izraelu je gošća kao violinistica/solistica i učiteljica orkestralne izvedbe u Raanana glazbenom centru i i Ramat Gan konzervatoriju. Uz to Evgeniu često pozivaju da na prestižnom “Keshet Eilon” violinskom master tečaju drži predavanja.

Kao članica Aviv kvarteta držala je master tečajeve u SAD-u, Kanadi, Južnoj Africi,Švedskoj, Francuskoj i Izraelu.

U lipnju 2012. Evgenia Epshtein drži masterclass na Bečkoj glazbenoj akademiji Hayden, u glazbenoj školi u Grazu u Austriji.

Godinu dana kasnije, lipnja 2013. pozvana je da predaje komornu glazbu na Praškoj glazbenoj akademiji.

Kolovoza 2012. držala je masterclass u Kaštelima, Hrvatska.

Kolovoza 2012, 2013,2014. ISA – Akademija komorne glazbe Austrija; Evgenija uvijek svira s članovima na nekoliko priredbi komorne glazbe sa članovima fakulteta.

Prošle godine je predavala na Šangajskoj glazbenoj akademiji
u Kini. Zatim u Sloveniji – Glazbena škola u Kopru.

Evgenia je osnivačica ljetne škole “Summer con spirito” u Trogiru – Hrvatska gdje je držala predavanja iz violine i komorne glazbe i to tjedan dana 2013,2014 , i 2015. Ona je isto tako osnovala Zimsku gudačku školu “Winter con spirito” u Vinkovcima, u Hrvatskoj.

Kao orkestralna glazbenica, Evgenia Epshtein je radila kao koncertmaster sa Zagrebačkim komornim orkestrom i sa “Splitskim virtuosima”.

Uz to što je koncertmajstor Mladog izraelskog Filharmonijskog orkestra (199.-1997.), koncertmajstor sekcije druge violine Kibutz komornog orkestra (1998.), bila je i članicom “I fiamini” (Belgija) i članicom Izraelskog komornog orkestra.