POREČ FEST
11. međunarodno gitarističko natjecanje
O NATJECANJU

Umjetnička škola već 11. godinu zaredom organizira međunarodno gitarističko natjecanje „Poreč Fest“ te se ponosi kvalitetom natjecanja što potvrđuju mnogobrojni sudionici iz raznih škola diljem Hrvatske i inozemstva koji se iz godine u godinu vraćaju. Škola sa svojom dugogodišnjom tradicijom djelovanja od 1974. godine promiče glazbeno obrazovanje, razvoj umjetničkog djelovanja mladih nadarenih glazbenika, međunarodnu kulturnu suradnju i razmjenu iskustava.

Natjecanje se ove godine odvija u disciplini solo gitare u 6 kategorija i u disciplini komornih sastava u 3 kategorije.

Natjecanje će se odvijati Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč i Kazalištu Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Pored samog natjecanja organizira se i koncert otvorenja, Završni koncert pobjednika natjecanja te izložba gitara.

Uz užitak u glazbi i prekrasnim trenucima koje nam pružaju darovita djeca, mladež i profesionalni glazbenici, velika je nagrada vidjeti njihove osmijehe, sreću i ozarena lica nakon osvojenih nagrada i završnog koncerta. Iz godine u godinu ovo natjecanje raste, širi se, podiže se nivo i kvaliteta, natjecanje prerasta u pravi festival koji oživljava cijeli grad i regiju u periodu predsezone, obogaćuje kulturni život te postaje prepoznatljiv po gostoljubivosti, ljubaznosti i pristupačnosti organizatora natjecanja.

Vjerujemo da će i ovogodišnje natjecanje biti uspješno te nova prilika za razmjenu iskustava, suradnju, napredovanje i promociju.

Zahvaljujemo svim školama i akademijama koje su proteklih godina sudjelovale na našem natjecanju te pozivamo sve na 11. po redu natjecanje „Poreč Fest“.