– članica ocjenjivačkog suda –

Monika
Krajnc Štih

Monika Krajnc Štih je profesorica u glazbenoj školi i srednjoj umjetničkoj školi u Velenju, Sloveniji. Posvetila je velik dio svoje učiteljske karijere razvoju gitarskog orkestra – ne samo u glazbenoj školi u Velenju, već u cijeloj zemlji.

Orkestar Glazbene škole Velenje pohađa priredbu gitarskih orkestara, koji se odvija svake godine u Žalcu i na kojem se predstavljaju autorske kompozicije, napisane i aranžirane za orkestar. Priredbu snima i RTV Slovenija te se prikazuje na nacionalnoj televiziji. Kompozicije i aranžmane za orkestre pišu Saša Lušić (Transibirian) i Mihael Hrustelj (Afinism, Pesem za Marušo, aranžman skladbe Toto – Africa).

Orkestar također surađuje sa zborom Srednje umjetničke škole Velenje te zajedno izvodi pjesmu Michaela Jacksona “Earth Song”, u aranžmanu jednog od učenika.

Gitarski orkestar glazbene škole Velenje osvojio je prvu nagradu i nastupao s orkestrom ZGF na prošlogodišnjem Zagreb Guitar Festivalu.

Diplomirala je u klasi profesora Martina Myslivečeka na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu, Austriji. Osvojila je mnoge prve nagrade kao solist i član komornog sastava. Sa svojim suprugom Borisom, izdala je CD kompozicija za gitarski duo. Djelovali su kao jedan od prvih gitarskih dua u Sloveniji. Od fakulteta aktivna je i nastupa kao solist i član komornog sastava.

Njezini učenici su nagrađeni brojnim visokim priznanjima i nagradama na natjecanjima na nacionalnoj i međunarodnoj razini.