– predsjednik ocjenjivačkog suda –

Antonio
Rumenović

Antonio Rumenović, rođen je 30.05.1983. godine u Varaždinu. Radi u Glazbenoj školi u Varaždinu. Od 2016. godine radi i u glazbenoj školi “Bonar” u Zagrebu. U Varaždinu je završio osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi prof. Morena Vincekovića, a akademiju “Ino Mirković” u Lovranu upisuje 2001. godine u klasi prof. Carla Marchionea i asistenta Nene Munitića. Diplomirao je 2005. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Istvana Romera.

Magisterij i postdiplomski studij u Hogeschool vor Muzik na Conservatoriumu u Maastrichtu, u Nizozemskoj, upisuje 2006. godine. Magistrirao je 2008. god. u klasi prof. Carla Marchionea. Kao solist i kao član komornog ansambla nastupao je diljem Hrvatske i u inozemstvu (Nizozemska, Italija, Austrija, Mađarska, Srbija, Slovenija, Makedonija). Od 2011. god. član je komornog ansambla “Laurum” sa kojim izdaje prvi nosač zvuka pod imenom “Laurum” na kojem se nalaze autorske kompozicije članova ansambla. Raditi počinje još za vrijeme dodiplomskog studija u osnovnoj Glazbenoj školi “Ivo Tijardović” u Delnicama, a nakon što je diplomirao 2005. godine zapošljava se u Umjetničkoj školi “Fortunat Pintarić” u Koprivnici gdje je radio do 2019. godine.

Kao pedagog postigao je zapažene uspjehe sa svojim učenicima na državnim i međunarodnim natjecanjima te je za svoj rad višestruko nagrađivan od grada Koprivnice za najboljeg učitelja godine. Nagradu Agencije za odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu obrazovanja, znanosti i športa Republike Hrvatske za izvrsne rezultate u radu sa učenicima dobiva za školske godine 2010./2011. i 2014./2015.

Glavni je predavač u ljetnoj školi gitare Koprivnica od 2011. do 2018. godine koju je pohodilo preko 120 polaznika. Od 2014. godine, jedan je od predavača na zimskoj školi gitare u Solinu. U posljednjih osam godina pojavljuje se kao član žirija na raznim gitarističkim natjecanjima (Zagreb Guitar Festival, Festival Internacinal de Gutarra Guimaraes, Omiš Guitar Fest, Enrico Mercatali Gorizia, Tremolo Skopje, Sarajevo International Guitar Festival, Guitar Art Beograd, Porečki Tirando, Pula Guitar Fest, Sonus Križevci…).

Član je Hrvatske udruge gitarista i pedagoga, Hrvatske glazbene unije i udruge “Glazbeni centar Musicorum”. Jedan od osnivača i dopredsjednik udruge gitarista klasične gitare “Allegro” Koprivnica koja je djelovala od 2010. do 2019. godine.

Redovito drži majstorske tečajeve u Hrvatskoj i inozemstvu te predavanja na stručnim skupovima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Od 2017. godine vrši dužnost koordinatora natjecanja EuroStrings – European Guitar Festival Collaborative, projekta pod pokroviteljstvom Europske unije koji uključuje gitarističke festivale iz 17 zemalja članica.

Od 2016. godine vrši dužnost koordinatora natjecanja Zagreb Guitar Festivala.