– član ocjenjivačkog suda –

Xhevdet
Sahatxhija

Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Darka Petrinjaka. Dugo godina radio je kao profesor gitare u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu. Predavač je na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu i izvanredni profesor na Fakultetu za umjetnost u Prištini.

Obrazovao je mnoge naraštaje mladih gitarista od kojih su mnogi osvojili vrijedne nagrade na međunarodnim i državnim natjecanjima a danas su priznati umjetnici i glazbeni pedagozi.

Dobitnik je Godišnje nagrade Hrvatskog društva glazbenih plesnih pedagoga za 2004. godinu. U razdoblju od 2003. – 2009. godine bio je voditelj stručnih vijeća za učitelje gitare i mentor mladim nastavnicima. Predsjednik je Hrvatske udruge gitarskih pedagoga.

U razdoblju od 2009. do 2014. godine bio je ravnatelj je Glazbene škole u Novskoj.

Uz redovan pedagoški rad vodio je Međunarodnu ljetnu gitarsku školu u Pučišćima i Milni na Braču a zadnjih godina u Poreču. Umjetnički je ravnatelj Peja International Guitar Festival-a.

Član je mnogih ocjenjivačkih sudova na međunarodnim, državnim i regionalnim natjecanjima. Uz pedagoški rad nastupa solo ili kao član raznih komornih sastava na koncertima u zemlji i inozemstvu.