– član ocjenjivačkog suda –

Vladimir
Šimunov

Vladimir Šimunov rođen je u Zagrebu 1986. godine. Kao devetogodišnjak počeo je svirati gitaru kod prof. Michaela Imberta, te kod prof. Vesne Faulend i na kraju kod prof. Ivane Trogrlić u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru. Godine 2007. upisao je studij gitare na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te magistrirao 2012. u klasi prof. Istvána Römera.

Usavršavao se na seminarima gitare u klasi prof. Xhevdeta Sahatxhija, prof. Marija Nardellia, Zorana Dukića, Carla Marchionea, te Aniella Desideria. Sudjelovao je na gitarističkom natjecanju “Ivan Padovec” u Zagrebu 2005. godine, te na europskom gitarskom natjecanju “Enrico Mercatali” u Goriziji u Italiji 2009. i 2012. te ostvario vrlo dobre rezultate.

Održavao je koncerte po Sloveniji i Hrvatskoj, te sudjelovao na međunarodnom festivalu klasične glazbe na Korzici, gdje je pripadao skupini glazbenika koji su predstavljali zagrebačku Muzičku akademiju.

Nastupao je sa Samoborskim gudačima, a 2012. i 2013. godine nastupa po Hrvatskoj sa Porinom nagrađenom klapom Cesarice. Danas se bavi pedagoškim radom, te je zaposlen u Glazbenoj školi Pavao Belas u Brdovcu, i u privatnoj Glazbenoj školi Bonar u Zagrebu. U posljednje vrijeme pojavljuje se kao član žirija na gitarističkim natjecanjima Pula Guitar Festival, te Zagreb Guitar Festival.